Nordic textile meeting in Denmark 2020 – Across Generations

NTA – Nordic Textile Arts årsmøde 5. - 8. marts 2020 i Sønderjylland – Rødding Højskole

 

NTA – Nordic Textile Art s næste årsmøde bliver holdt i Danmark, og denne gang i Jylland. Omdrejningspunktet vil blive Rødding Højskole. (En højskole eller folkehøjskole i Danmark giver unge og voksne indsigt i samfundets og tilværelsens større sammenhænge uden brug af fast pensum eller eksamen) Rødding Højskole er Danmarks – og dermed verdens – ældste højskole.

 

I år har vi valgt at mødet skal foregå på en højskole fordi vi på den måde kan være samlet i de 3 – 4 dage som mødet varer. Muligheden for at skabe nye kontakter er god – ligesom de gode værkstedsfaciliteter som findes på Rødding Højskole gør det muligt for os at tilbyde gode 4 timers lange workshops. 

Vi planægger desuden en lille tekstiludstilling på skolens galleri, hvor de der ønsker det, medbringer et værk, som så er udstillet så længe årsmødet varer.

Planlægningen er stadig i gang, men vi vil her give en forsmag på, hvad I kan vente jer. Der vil blive udflugt til og rundvisning på tekstilafdelingen på Designskolen Kolding, museum og galleribesøg samt værkstedsbesøg. Vi har planlagt en udflugt i det Sønderjyske med bl.a. Vadehavet og Rømø som mål.  Et besøg i Ribe Domkirke hvor I vil få fortalt om kirkens tekstiler – Puk Lippmanns messehagler, John Beckers bispekåbe og den nyeste kåbe tegnet af Sven Boe Haugaard. 

Der vil være foredrag med bl.a. Anne Mette Larsen og Grethe Wittrock og der vil blive mulighed for at deltage i workshops afholdt af professionelle Danske tekstilkunstenere/tekstildesignere.

Kom og vær med, det er en enestående chance for at møde nye nordiske kolleger og tekstilinteresserede, der plejer at komme gode tekstilfolk fra Norge, Sverige, Finland, Island og Danmark og ofte også medlemmer fra andre lande end de nordiske. 

Så snart vi har det færdige program, kan I se det på www.nordictextileart.net (hvor man også bliver medlem , som er en forudsætning for deltagelse) og på Dansk Tekstillaugs website www.dansktestillaug.dk

Comments are closed.